ANNA - A VORWERK TORTAFORMA - EREDETI VORWERK TERMÉK!
Egy jó tortaformára mindenkinek szüksége van!
Ugyanis nem csak hagyományos tortát tud benne elkészíteni, de különböző rakott ételek, vagy quiche elkészítéséhez is elengedhetetlen.
Engedje szabadjára kreativitását, és szerezzen örömöt az egész családnak!
Méretek: Ø 28 cm, magasság 6,5 cm
A Cookidoo kereső felületére beírva az “ANNA” szót, több receptet is felajánl, ahol ezt formát használják!
Használati útmutató
Az edények természetes anyagból és módon készültek. Ezáltal mivel kézzel készültek, a gondos kidolgozásuk során keletkezhetnek apró hibák, mint például egyenetlen felületek vagy hibák a fényezésen, de ezek teszik az edényeket egyedivé.
Az első használat előtt:
Mossa át az edényeket meleg vízzel (mosószer használata nélkül) és hagyja a levegőn száradni. Kenje át zsírral vagy olajjal, de ne használjon extra szűz olívaolajat vagy sütőolaj spray-t.
Használat:
Minden edény 230 Celsius fokig hőálló és alkalmas olyan sütési funkciókra, mint az alsó és felső sütés, légkeveréses sütés, illetve a konvekciós sütőkhöz is. Ne tegye ki az edényt közvetlen hőnek (pl: grill vagy más sütési felület). Nem használható mikrohullámú sütőben. Az idő folyamán a használat eredményeként egy természetes védőréteg jön létre. Ezt a folyamatot felgyorsíthatja, ha a kezdetekben több olajos étel elkészítésére alkalmazza az edényeket. A kialakult természetes réteg megváltoztathatja a fényezett felület kinézetét is. Az edényekben az étel szeletelése nem ajánlott, mivel roncsolódhat a felület és a kések is megtompulhatnak.
Ápolás és védelem:
Az edények mosogatógépben nem tisztíthatóak. A kialakult természetes borítás megőrzésének érdekében ne használjon különféle mosogatószereket. Tisztítsa őket meleg vízzel és mosogatószivaccsal alaposan mossa át. A makacs ételmaradékok eltávolítása előtt áztassa meleg vízben az edényt. Mosogatás után hagyja jól szellőző helyen száradni és csak teljesen száraz állapotban tegye el.
Biztonsági előírások és óvintézkedések a használathoz:
Győződjön meg róla, hogy az edény felszínének 2/3-a fedett. Mindig egyenletesen oszlassa el az ételt.
Ne használja az edényeket fagyasztott étel melegítésére. Mindig olvassza ki az ételt sütés előtt.
Az edények nem alkalmasak étel tárolására.
Ne melegítse elő az edényeket.
Ne hagyja, hogy az edény közvetlenül érintkezzen a sütő oldalaival vagy ajtajával.
Kerülje az extrém hőingadozást.
Hagyja szobahőmérsékletre kihűlni az edényeket mielőtt folyadékot tölt bele (mosogatás előtt is)
Ne használja az edényt közvetlen a grill felületen vagy más közvetlen hőforráson (pl. főzőlap)
Használjon hőálló kesztyűt, ha a forró edényhez nyúl.
Csak hőálló felületekre helyezze a forró edényt.
Az érzékeny felületekre tegyen egy hőálló védőréteget (pl. kerámia konyhai lap) mielőtt az edényt ráhelyezi a karcolások megelőzése érdekében.
A kerámia edények törékenyek. A sérült részek hegyesek lehetnek. Amennyiben megsérült ne folytassa a használatát.
TAVASZI SÜTŐFORMA
A klasszikus rugós formájú forma lapított és cső alakú alappal, külső átmérője kb. 18,5 cm, magassága kb. 6,5 cm. Ezért tökéletesen illeszkedik a Thermomix TM6, TM5 vagy TM31 Varoma tálba. Igény szerint akár a lapított, akár a cső alakú fenékbetétet "bepattinthatjuk" a gyűrűbe.
Tulajdonságok
Rugós formájú serpenyő lapított és csőszerű aljával
Ideális a Thermomix TM6/TM5/TM31 Varoma tálhoz
Rugós alakú gyűrű barázdált dombornyomással a különleges stabilitás érdekében
Acéllemez kiváló minőségű nem tapadó bevonattal
Teflon bevonat a könnyű formázáshoz
Nemes megjelenés diszkrét fémes hatással
Könnyű kézi tisztítás
A legjobb minőség Németországban készült
Szín: fekete metál
A terméket megtekintheti ITT.
BAGETT SÜTŐFORMA
A bagett sütőforma gondoskodik arról, hogy a bagett jó formában maradjon sütés közben. A bagett tálcán 3 bagett fér el.
A forma perforált felületének köszönhetően a hő egyenletesen oszlik el. Ráadásul a lyukak a sütés során jobb oxigénnel látják el a tésztát, így tovább tud kelni, és egyenletes, ropogós kéreg képződik.
A tapadásmentes bevonatnak köszönhetően a kész bagettek könnyen eltávolíthatók anélkül, hogy a tálcát előzetesen ki kellene kenni. Sütőpapírra sincs már szükség.
Méretek
Hossza: 38,5 cm
Szélesség: 28 cm
Magasság: 3,5 cm
Legyen szó hagyományos francia bagettről, hagymás bagettről, rusztikus bagettről vagy olasz ciabattáról – hogy milyen ízű legyen, és mennyire nehéz elkészíteni, az csak rajtad múlik. De egy biztos: aki veszi a fáradságot, hogy előtésztával elkészítse a bagettet, annak jutalma lesz egy különösen légies és ropogós kenyér.
Mit kell róla tudni?
- ropogós bagett, mint Franciaországból
- 3 bagett tárolására alkalmas hely
- a bagettek formában maradnak
- perforált formák az ideális hőelosztásért
- Felület tapadásmentes bevonattal
- a forma minden szabványos sütőbe illeszkedik
- sütésre is alkalmas
- 230°C-ig használható
A terméket megtekintheti ITT.
ZSEMLE SÜTŐFORMA
Aranybarna és ropogós, így néz ki a tökéletes zsemle. Ezzel a sütőformával könnyedén megsütheti ezeket a finom zsemléket otthonában.
Ez a forma nemcsak a kenéstől kíméli meg, hanem szilárd tartást is biztosít a tésztának. A sütőben a zsemlék már nem kelnek fékezhetetlenül, hanem megtartják szép, egységes formáját. Ezenkívül a tálca perforált, ami ideális levegőkeringést tesz lehetővé. A kis lyukak biztosítják a hő egyenletes eloszlását. Ettől a tekercsek gyönyörű aranyszínű kérgét kapnak – pontosan olyan, mint a pékségben.
A formán 9 zsemle számára van hely, és minden szabványos sütőhöz illeszkedik.
Zsemletálcánkon nem csak friss zsemlét lehet elkészíteni. Ha még nem ette meg az összes zsemlét, vagy van otthon félig sült kenyere, akkor a tepsibe rakva kisütheti. A tálca finom perforációinak köszönhetően a tekercsek egyenletesen melegednek, belül bolyhosak maradnak, kívül pedig ropogós héjuk van.
Tulajdonságok
Pékségre jellemző ropogós tekercs
9 zsemle tárolására alkalmas hely
Felület tapadásmentes bevonattal
Perforált formák az ideális hőelosztásért
Sütésre is alkalmas
A forma minden szabványos sütőhöz illeszkedik
A zsemlék megtartják formájukat
230°C-ig használható
A vályú átmérője: 8 cm
A terméket megtekintheti ITT.