Használati útmutató
Az edények természetes anyagból és módon készültek. Ezáltal mivel kézzel készültek, a gondos kidolgozásuk során keletkezhetnek apró hibák, mint például egyenetlen felületek vagy hibák a fényezésen, de ezek teszik az edényeket egyedivé.
Az első használat előtt:
Mossa át az edényeket meleg vízzel (mosószer használata nélkül) és hagyja a levegőn száradni. Kenje át zsírral vagy olajjal, de ne használjon extra szűz olívaolajat vagy sütőolaj spray-t.
Használat:
Minden edény 230 Celsius fokig hőálló és alkalmas olyan sütési funkciókra, mint az alsó és felső sütés, légkeveréses sütés, illetve a konvekciós sütőkhöz is. Ne tegye ki az edényt közvetlen hőnek (pl: grill vagy más sütési felület). Nem használható mikrohullámú sütőben. Az idő folyamán a használat eredményeként egy természetes védőréteg jön létre. Ezt a folyamatot felgyorsíthatja, ha a kezdetekben több olajos étel elkészítésére alkalmazza az edényeket. A kialakult természetes réteg megváltoztathatja a fényezett felület kinézetét is. Az edényekben az étel szeletelése nem ajánlott, mivel roncsolódhat a felület és a kések is megtompulhatnak.
Ápolás és védelem:
Az edények mosogatógépben nem tisztíthatóak. A kialakult természetes borítás megőrzésének érdekében ne használjon különféle mosogatószereket. Tisztítsa őket meleg vízzel és mosogatószivaccsal alaposan mossa át. A makacs ételmaradékok eltávolítása előtt áztassa meleg vízben az edényt. Mosogatás után hagyja jól szellőző helyen száradni és csak teljesen száraz állapotban tegye el. A Betty edényt mindig külön tárolja a fedéltől.
Biztonsági előírások és óvintézkedések a használathoz:
- Győződjön meg róla, hogy az edény felszínének 2/3-a fedett. Mindig egyenletesen oszlassa el az ételt.
- Ne használja az edényeket fagyasztott étel melegítésére. Mindig olvassza ki az ételt sütés előtt.
- Az edények nem alkalmasak étel tárolására.
- Ne melegítse elő az edényeket.
- Ne hagyja, hogy az edény közvetlenül érintkezzen a sütő oldalaival vagy ajtajával.
- Kerülje az extrém hőingadozást.
- Hagyja szobahőmérsékletre kihűlni az edényeket mielőtt folyadékot tölt bele (mosogatás előtt is)
- Ne használja az edényt közvetlen a grill felületen vagy más közvetlen hőforráson (pl. főzőlap)
- Használjon hőálló kesztyűt, ha a forró edényhez nyúl.
- Csak hőálló felületekre helyezze a forró edényt.
- Az érzékeny felületekre tegyen egy hőálló védőréteget (pl. kerámia konyhai lap) mielőtt az edényt ráhelyezi a karcolások megelőzése érdekében.
- A kerámia edények törékenyek. A sérült részek hegyesek lehetnek. Amennyiben megsérült ne folytassa a használatát.